1BASIS : GOEDKOOP RIJLESSEN IN ALMERE EN OMGEVING

Eigen verklaring
van geschiktheid

De eigen verklaring (EV)

Iedereen die een rijexamen aflegt, moet over een ingevulde “Eigen Verklaring” (EV) beschikken.

Via de website van het CBR kun je je eigen zaken regelen. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een theorie-examen of voor het verkrijgen en invullen van je Eigen Verklaring. Een Eigen Verklaring is een formulier met 11 vragen over je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Je kunt het zien als een soort gezondheidsverklaring. Het CBR heeft deze Eigen Verklaring nodig om te kunnen beoordelen of je geschikt bent om te rijden. Je moet dit formulier ingevuld hebben, voordat je praktijkexamen wordt aangevraagd. Je kunt via de website van het CBR een Eigen Verklaring kopen en invullen.

 

Kosten van de eigen verklaring

Heb je zelf een papieren eigen verklaring moeten indienen bij het CBR (http://www.mijn.cbr.nl)dan worden de kosten verrekend (deze zijn verwerkt in de praktijkexamens). In dat geval kun je het geld voor de eigen verklaring aan de rijschool terugvragen. De kosten voor een eigen verklaring zijn € 32,80.

 

Onderstaande vragen worden gesteld:

1. Hebt u last van of last gehad van epileptische aanvallen, flauwvallen, aanvallen van abnormale slaperigheid overdag of andere bewustzijnsstoornissen?

2. Hebt u last van of last gehad van evenwichtsstoornissen of ernstige duizelingen?

3. Bent u onder behandeling of onder behandeling geweest voor een psychiatrische stoornis, een hersenziekte –zoals een beroerte– of een ziekte van het zenuwstelsel?

4. Maakt u misbruik van of hebt u misbruik gemaakt van alcohol, geneesmiddelen, drugs of andere geestverruimende of bedwelmende middelen of bent u daarvoor ooit medisch onderzocht of onder behandeling geweest?

5. Wordt of werd u behandeld voor inwendige ziekten als suikerziekte, hart- en vaatziekten, verhoogde bloeddruk, nierziekte of longziekte? Of hebt u een hart- of vaatoperatie ondergaan?

6. Kunt u een arm, een hand of uw vingers niet of slechts beperkt gebruiken?

7. Kunt u een been of voet niet of slechts beperkt gebruiken?

8.Ziet u minder goed met één of beide ogen, zelfs als u gebruik maakt van een bril of contactlenzen?

9. Wordt of werd u behandeld door een oogarts? Of hebt u een oogoperatie of een laserbehandeling van de ogen ondergaan?

10. Gebruikt u medicijnen die volgens de bijsluiter de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden, zoals slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen, antidepressieve middelen, antipsychotische middelen of opwekmiddelen?

11. Hebt u nog andere aandoeningen, ziekten of functiebeperkingen die het besturen van motorrijtuigen moeilijker maken?

 

 

Een Eigen verklaring is ook verkrijgbaar bij de gemeente en het CBR (alleen met Pinpas). Meer informatie over de eigen verklaring kun je vinden op de site van het CBR.

 

 


Belangrijk:Rijschool Registratie nr: 9148K4


Download het Zelfreflectie formulier

RIJLESgebiedEN:


like ons op facebook